16.02.15

Ajaloo ilu

Nagu siin blogis varemgi märgitud, tuleb raamatuid nende heaolu nimel vahetevahel luhvtitada. Kuna seekordne ettevõtmine oli varasematest komplekssem (hõlmates viie toa ja kahe geograafilise asukoha raamaturiiuleid), läksin ka ilukirjanduse kallale ja otsustasin selle systematiseerida kronoloogiliselt. Ei noh, tulemus võttis omalgi jala nõrgaks. Pildil näha (suunaga paremalt vasakule) lõiguke 1930. aastate lõpust kuni 1960. aastate alguseni. Möönan, et pilt pole täielik, sest luule jäi kogemata ikkagi eraldi riiulile, aga eks see veelgi diibimale synteesitasemele jõudmine siis lihtsalt juhtub yks teine kord.

2 kommentaari:

Sokike Sahtlist ütles ...

Vada see on kirjanduse riiuldamise alus, mille pääle mina pole veel tulnud. Peaks proovima. Seda enam, et laps pidi just koolitöö jaoks välja selgitama, milline raamat tema kodus on kõige vanem. Tulemus tõotab tulla maaliline. :)

muhukadri ütles ...

Jah, ja vaata, seal vasakus servas on Jean Rhys'i "Suur meri Sargasso", mida ma olen ammu plaaninud Sulle kui Jane Eyre'i fännile laiendavaks lugemiseks pähe määrida :) Seal räägitakse see hullu naise lugu ära.