16.10.17

Minu tulevane elukutse

Vanaema lapsepõlvekodust tuli välja kastitäis tema ja ta õe-venna sõjaeelseid koolitöid, peamiselt joonistusi, kõik väga ilusad. Üks kirjand on ka, selle on vend kirjutanud. See vend.

Minu tulevane elukutse

Igal inimesel on oma elukutse noorel on see ees aga vanematel inimestel on see juba käes. Mõned lapsed ei tee algkooli kuute klassi läbi ja kes seda ei tee, need on nagu jalust kinni seodud sest nemad ei saa kusagile kooli edasi õppima minna. Aga kes on algkooli kuus klassi läbi teinud see saab minna igasse kooli, kus tema ise soovib.
Mina soovin edasi õppima minna rauatöö osakonda. Sest siis on ka sõjaväes parem olla, saab siis ehk mõne laeva peale meistriks. Võib olla, et lähen ka vedurijuhi kooli, kuidas mõte mõtleb ja. Ennemini mina lähen laeva, sest siis saab ka välismaa eluviisisid ja rahvast tundma õppida.
Kui mina olen juba niikaugele jõudnud, siis olen ka parasas meheeas. Praegu mina olen mõelnud, et seda va naisereod ei maksa mitte endale võtta, siis on kõik su vabadus ära riisutud. Aga kui niikaugele on saanud, tea kuidas siis meel-mõte mõtlevad. Ja siis olengi elukutselised laevamees, vanapoiss.

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

... ja nii ajalooürikud meile kätte näitavadki, kust sai alguse see inmkonna ühesuunaline hukkaminek: ikka välismaa eluviisisid tundma õppida ja aina suurekssaamist vältida: ikka vabadust hoida ja omatahtsi seilata!Aga kirjaviis on väga tundeline, armas.