14.03.10

Debora ja vennad

Jäin ninapidi sel määral Maie Debora-raamatusse kinni, et unustasin isegi pliidi siibri kinni panna! Aga vanad targad naised ikka kaaluvad ylesse enam-vähem kõik muud asjad maailmas, korstnasse lastud sooja sealhulgas. No näiteks selline väga täpne väljendus nagu "tahtmine olla iseendast ilusam" (loome)inimest takka sundiva jõu tähenduses.
Nagu Elo Lindsalu esitlusel ütles, on tegu vaata et põnevusjutuga (ehkki selliseid ma tavaliselt ei loe) ja põnev on lugeda tõepoolest ja tekst on väga tihe. Ei mingit uinamuinat, iga lause on kirja pandud selge mõtte ja eesmärgiga. Vastutus sõna ees selle kõige esinduslikumal kujul, nii Maie K. kui Debora V. esituses. Oskaks ise nii... Muidugi, kui kõik inimesed oma sõnaga sama hoolikalt ymber käiksid, oleks maailm ikka tunduvalt siledam paik ja sellest võiks olla kahju.
Illustratsiooniks sedakorda pildike yhest vanast Muhu vaibast, mille järgi maalitud kaanega karbi reedesele esitlusele muhulaste poolt Maiele tervituseks viisin (väga tuleb paralleeliks meelde, kuidas poolhull muhulane Vassiili Randmets peale sõda pealinna kultuuriheerostele kadakast kepikesi kinkimas käis %)

Kommentaare ei ole: