26.09.16

Puud ja laevad


Selline hakkab välja nägema kaugbussiliinide graafik Muhu ja mandri olulisemate linnade vahel peale praamioperaatori vahetust. Saare maakonna firmad enam ei sõida. Ma ei kujuta ette, mis saama hakkab. Perses kõik need puud ja laevad.

8 kommentaari:

lontu lõvikutsu ütles ...

2003. aasta paiku oli kokku 4 bussi päevas - neist kaks väikesed (üks 16 ja teine 20 kohta, tips kiiremad, Kilingi-Nõmme peatuseta). Lisaks üks ehk viies reedeti ja pühapäeviti ja vb suvel iga päev. Tartust kell 7 ja 9 RP, mis õhtul tagasi kell 16 ja 18 RP. Suured bussid trehvasid kõik Kilingi-Nõmmes ja õnne korral saanuks kohe poolelt teelt tagasi sõitma hakata. Ma ise sõitsin tavaliselt 15:50 Sarbussi väikebussiga, tudengina võis. Õhtuseid hilisemaid ei mäleta eriti. Kas nüüd hiliseim muutub mõne võrra varasemaks?

muhukadri ütles ...

Nagu näed, Tartu suunalt täpselt 1 buss päevas. Tallinnast senise keskeltläbi 16 bussi asemel 6. Õhtuti enam koju sõita ei saa. Kirjalikku väljendamist need minu vastavad tunded eriti ei kannata.

lontu lõvikutsu ütles ...

Oot-oot, mulle annab praegu Tpilet 7. oktoobriks Vana-Pääsküla-Liiva 16 bussi ...

Ja Tartu-Liiva kaks bussi:

07:00 - 12:10
Eesti Buss OÜ, Simple Express
Tartu - Pärnu - Kuressaare
14,50€ Osta Vaata


15:50 - 20:37
Sarbuss AS
Tartu - Kuressaare
15,40€

Äkki lihtsalt seoses praamivahetusega on firmadel oma sõitude sissekandmisega mingi raskus/ettevaatus olnud? Ehk neid Tartu-Liiva asju tuleb veel juurde, 15:50 on parem kui mitte miski, aga muidugi väga varajane "õhtu".

muhukadri ütles ...

Nojah, ehk see oli juhus. Aga praamiliikluse p*ssekeeramine siiski ei olnud juhus, selles olen ma kah puhta veendund.

lontu lõvikutsu ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
lontu lõvikutsu ütles ...

Pentsik on see, et üks firma sõidab Kuressaare-Valga liini nüüd ka - see kõlab väga imelikult. Mis mõte sel on? Istuda Valgas/Valkas Tartu või Riia rongi peale või? Selle võiks Tartusse välja pikendada, oleks küll ilmselt veidi pikem kui Viljandi kaudu, aga lisaks ometi lisa kellaaja ja tuntavalt reisijate potensiaali. Lisaks kui suvel kuskil Kilingi-Nõmme-Viljandi-Tartu liinil peaks remont olema, aga Valga osadel pole, siis ka vb lausa kiirem.

http://sirelreisid.com/

muhukadri ütles ...

Ega nad ilmselt ei arvagi, et keegi (peale bussijuhi) liini otsast lõpuni läbi sõidab. Seal on ilmselt mingid tulusad jupid, a la Kuressaarest Pärnu ja Pärnust Tihemetsa või Tihemetsast Valka, ja siis on muud combod, mis tuleb lihtsalt läbida.

Unknown ütles ...

Olen paar korda sõitnud selle Kuressaare-Valga-Kuressaare bussiga. Vedas, et peale mahtusin. Buss oli kohalikest pungil, kes lyhikesi otsi sõitsid. Nuias ja Kilingi Nõmmes jäi inimesi isegi maha.