11.01.13

Metsarahvas

Teooria ytleb, et peale seda, kui blogi ei ole esimesel aastal ära surnud, kipub ta seda uuesti tegema kolmanda aasta täitudes (mis on siis enam-vähem käes). Et seda valusat hetke siiski pisut edasi lykata, märgin lihtsalt, et seoses aastavahetuse paiku kodurandadel tšillimisega veetsin pimedatel õhtupoolikutel mh aega teleka ees ja tutvusin taas uuemate filmikunsti saavutustega, mida kodumaised tasuta kanalid pakkusid. Kõigepealt jõulu lõpus "Hella W.", mis oli puhta mõttetu lineaarne jutustus mittemidagiteadva jutustajaga peaosas. Peategelast vaadati väljast; näitleja markeeris tema tegevusi (nyyd Hella kirjutab, nyyd Hella on saekaatris, nyyd Hella sattus vangi), aga vaene vaataja ei saanud mitte kuskilt mitte mingit infi selle kohta, miks ta yht või teist asja teeb või mida sealjuures mõtleb. Kahju kyll.
"Seenelkäik", seevastu, oli tõesti tore film. Mihukesed näitlejatööd! Eriti Elina Reinold, aga metsarahvas ikka ka. Lõpp meeldis mulle eriti: "Mis uudist?" - "Ei midagi. Yks bensujaam oli õhku lennanud." Ja mõnus itsitamine. Eestlased on ikka metsarahvas. Samastun täiega.

2 kommentaari:

Sokike Sahtlist ütles ...

No mis, kas Sa's polegi tuulest ja soolasest veest parkunud paledega randlane?

muhukadri ütles ...

No ma mõtlesin seda pisut laiemalt, nagu pigem naftasaadustepõhise maailmaga subversiivses suhtes olijaid või nii kuidagi. "Metslased" oleks vist täpsem (vt ka jgm posti ;).